Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Podvarak

Podvarak

Objavljeno 18.11.2009 u 10:52:25 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Piletina, ostala perad Sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 113877 puta

Oprati kiseli kupus pod hladnom vodom i isjeći ga na tanko. Staviti u lonac malo ulja i staviti kupus da se dinsta...

Način pripreme

Oprati kiseli kupus pod hladnom vodom i isjeći ga na tanko. Staviti u lonac malo ulja i staviti kupus da se dinsta. Dodati sitno sjeckani crveni luk, bijeli luk, malo crvene paprike. Po želji možete staviti jedan lovorov list. Ne soliti ako je kupus dovoljno slan. Doliti vode i dodati biber u zrnu. Dinstati dok kupus ne omekani i dok skoro sva tečnost ne ispari.

U međuvremenu veće pile, nasoliti, presjeći ga na pola i staviti u tepsiju da se peče. Ne stavljati masnoće nego samo podliti vode, zbog toga što će piletina će pustiti svoju masnoću. Kada je piletina pečena, a koža rumena, izvaditi pile.

U saft i masnoću koja je ostala od pečenja piletine složiti izdinstani kupus, pa onda preko pečenu piletinu.

Sve to staviti u rernu i zapeći oko 35 minuta.


|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Podvarak
jedno
pile ( približno 2000g)
dvije
glavice kiselog kupusa
dvije
glavice crvenog luka
jedna
glavica bijelog luka
tri
kašikice crvene paprike
jedan
po želji lovorov list
20-tak
zrna crnog bibera
malo
ulja
malo
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
adnanaaaa (24.01.2011 14:28:42)
kako je ovo r........

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013