Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pače

Pače

Objavljeno 09.11.2009 u 18:42:22 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Janjetina, i teletina Google+ account

Recept je pregledan: 51047 puta

Teleće ili juneće nogice i teleću koljenicu dobro oprati i staviti u lonac zajedno...

Način pripreme

Teleće nogice i teleću koljenicu dobro oprati i staviti u lonac zajedno sa peršunom, soli i biberom u zrnu. Dodati vode i kuhati 2 - 3 sata.

Poslije kosti izvaditi iz vode, ohladiti, a onda odvojiti meso i koštanu srž od kostiju. Odvojeno meso staviti u jednu zdjelu, dodati vodu u kojoj su se kosti kuhale, i staviti na vatru da proključa.

Prije posluživanja dodati sitno izrezan bijeli luk, peršun i limunov sok. Poslužiti vruće.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Pače
-
teleće nogice
-
teleća koljenica
-
biber u zrnu
-
peršun
-
so
-
bijeli luk
-
limunov sok
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013