Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Domaće lepine

Domaće lepine

Objavljeno 28.10.2010 u 15:26:18 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 68674 puta

Posolite brašno i u njega uspite...

Način pripreme

Zagrijte vodu i kada je topla, dodajte joj istu količinu hladnog mlijeka.
U tu mješavinu sipajte kvasac, stavite šećera "među prste", malo soli i ostavite da se digne.

Posolite brašno i u njega uspite mješavinu sa kvascem. Zamijesite tijesto dodajući vodu prema potrebi.

U međuvremenu dobro zagrijte pećnicu i od umiješanog tijesta pravite male lepine.
Po želji stavite sjemenke preko.
Stavljajte ih na suh pleh malo posut brašnom. Pecite dok korica ne porumeni.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Domače lepine
750g
bijelog mekog brašna
jedna
kesica kvasca u prahu
100ml
mlijeka
100m
vode
malo
šećera
-
so
-
po potrebi vode
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Mattoni71 (04.05.2011 15:36:51)
\"Zagrijte vodu i kada je topla, dodajte joj istu količinu hladnog mlijeka\" koliko vode a koliko mlijeka 2dcl vise manje???
Eldar (01.11.2010 08:31:54) Brisi
Najvisa temperatura i dok ne porumene
zenica2010 (29.10.2010 14:12:24)
temperatura pečice.?.i dužina pečenja lepina..?

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013