Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Teletina sa krompirom

Teletina sa krompirom

Objavljeno 26.11.2009 u 18:43:02 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Janjetina, i teletina Google+ account

Recept je pregledan: 139803 puta

Kada je teletina napola pečena dodajte pripremljen krompir i stavite...

Način pripreme

Uzmite teleću plećku ili vrat pa nepostredno prije pečenja operite i posušite. Natrljate sa soli (izbjegavajte morsku jer više isušuje) i stavite u malo uljem namaštenu tepsiju sa poklopcem. Dolite hladne vode za jedan prst, poklopite i stavite u rernu koja je zagrijana na oko 270-300C. Pecite oko pola sata da ne otvarate poklopac.

U međuvremenu prvo operite krompir pa ogulite. Još jednom na kratko operite pa posušite. Krompir isjecite uzduž na četiri dijela (ako je srednje veličine). Nauljite ga pa nasolite neposredno prije dodavanja u tepsiju sa mesom.

Kada je teletina napola pečena dodajte pripremljen krompir i stavite u tepsiju oko mesa, a meso okrenite na drugu stranu. Ako je saft ispario dodajte malo vruće vode.
Ovo sve treba uraditi što je moguće brže da meso ne bi mijenjalo temperaturu.

Stavite u rernu i pecite poklopljeno dok krompir ne bude mekan i pečen. Kada bude krompir gotov i meso je pečeno. Skinite poklopac i zapecite još 10 minuta na najjačoj temperaturi.

Servirajte odmah poslije pečenja.



|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Teletina sa krompirom
-
mlada teleća plećka ili meso od vrata
-
ulje
-
so
-
krompir
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013