Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Tiramisu

Tiramisu

Objavljeno 17.09.2009 u 11:23:07 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 142843 puta

Rernu zagrijte na 200 stepeni. Dva žumanca, šećer i tri kašike tople vode umutite mikserom.

Način pripreme

Rernu zagrijte na 200 stepeni. Dva žumanca, šećer i tri kašike tople vode umutite mikserom.

Od dva bjelanca napravite čvrst snijeg postepeno dodavajući vanilija šećer. Snijeg umješajte u kremu od žumanaca, dodajte brašno, gustin, prašak za pecivo i kakao pa mješajte. Dno kalupa za kolače (26 cm) obložite papirom za pečenje, ulijte smjesu za tijesto i pecite otprilike 15 - 20 minuta. Želatin namočite u hladnoj vodi. Odvojite žumanca od bjelanaca. Žumanca i šećer u prahu pjenasto umutite pa dodajte mascarpone.

Želatin ocjedite ga otopite u lončiću i umiješajte u kremu od sira. Na kraju dodajte čvrsti snijeg od bjelanaca. Oko svijetle biskvitne podloge stavire širi kalup. Uz rub složite piškote. Pomiješajte malo likera od narandže i kafu.

Podlogu natopite 1/3 te mješavine. premažite je 1/3 kreme pa prekrijte tamnim biskvitom. Taj biskvit natopite 1/3 tekućine. Premažite polovicom preostale kreme, stavite drugi svijetli biskvit, natopite ostatkom tekućine i premažite ostatkom kreme.

Tortu hladite 10 sati. Ukrasite je po želji.

|
Recept je objavila/o: nedim

Sastojci

Tiramisu kolač
šest
jaja
80 g
šećera
50 g
gustina
jedan
vanilija šećer
jedna
kašičica praška za pecivo
jedna
kašičica kakaa
četiri
listića želatina
200 g
šećera u prahu
dvije
šoljice mascarponea
dvije
gotove biskvitne podloge
150 g
piškota
malo
likera od narandže
250 ml
crne kafe
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Mier (09.04.2011 09:23:59)
Malo komplikovan recept...dovoljno je samo slag,mascarpone,piskote,malo secera, malo kafé sa likerom...ali vjerujem da je dobro ovako kao tortu
l bijelic (21.04.2010 20:05:43)
ja pravim tiramisu s keksom i bez jajc

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013