Kinder torta – Recept za ljubitelje čokolade

Kinder torta je klasik koji nikad ne izlazi iz mode! Ova torta kombinuje bogat ukus čokolade s kremastim slojevima koji podsjećaju na popularne Kinder čokoladice. Idealna je za rođendane, praznike i sve prilike kada želite da oduševite goste.
U nastavku ti donosimo detaljan recept za Kinder tortu:

Kinder torta
Potrebna oprema
- Kalup za tortu (24 cm)
- Mikser
- Šerpa
Sastojci
Za biskvit:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 1 kašika kakaa
- 1/2 praška za pecivo
Za prvi krem:
- 5 dl mlijeka
- 3 kašike šećera
- 2 pudinga od vanilije
- 100 g bijele čokolade
- 100 g maslaca
Za drugi krem:
- 2 dl slatke pavlake
- 100 g eurokrema ili Nutelle
- 100 g Kinder čokoladica ili Milky Way
Za dekoraciju:
- Umućena slatka pavlaka
- Ribana čokolada
- Kinder čokoladice po želji
Priprema
Priprema biskvita:
- Umuti jaja i šećer dok ne postanu pjenasti. Dodaj brašno, kakao i prašak za pecivo. Izlij u podmazan kalup i peci na 180°C oko 20 minuta. Ohladi biskvit i prereži po sredini.
Prvi krem:
- Skuhaj puding u mlijeku sa šećerom. U vruć puding dodaj bijelu čokoladu. Kada se ohladi, umuti maslac i sjedini.
Drugi krem:
- Umuti slatku pavlaku, dodaj eurokrem i sitno isjeckane Kinder čokoladice. Sve lagano sjedini.
Slaganje torte:
- Na prvi dio biskvita stavi prvi krem, zatim drugi krem. Pokrij drugim dijelom biskvita. Tortu premaži umućenom pavlakom i dekoriši po želji.
Hlađenje:
- Ostaviti tortu u frižideru najmanje 2 sata prije posluživanja.
Napomene
Zašto je Kinder torta omiljena među tortama?
Kinder torta se savršeno uklapa u sve što volimo kod slatkiša – bogata je, kremasta i nostalgična. Inspirisana istoimenom čokoladicom, budi uspomene iz djetinjstva i oduševljava svojom jednostavnošću.
Ova torta je savršen spoj čokoladnog biskvita, vanilija pudinga i eurokrem punjenja. Ako tražiš recept za tortu koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, upravo si ga pronašao.
Savjeti za BOLJU Kinder tortu
- Ako želiš još čokoladniju verziju, dodaj glazuru od tamne čokolade na vrh.
- Za dodatni efekat, ubaci sloj karamelizovanih lješnjaka.
- Umjesto biskvita možeš koristiti i slojeve piškota – jednostavnije, a podjednako ukusno.
- Prilikom miksanja kreme obavezno sačekaj da se puding potpuno ohladi prije dodavanja maslaca, da se ne razdvoji.
Kako čuvati Kinder tortu?
Tortu čuvaj u frižideru, pokrivenu, najviše 3-4 dana. Može se i zamrznuti (bez dekoracije) do mjesec dana.
Česta pitanja
Mogu li koristiti kupovne kore?
Da, ali domaći biskvit je mnogo ukusniji i vlažniji.
Mogu li zamijeniti Kinder čokoladice nečim drugim?
Možeš koristiti Milky Way, čokoladne bananice, pa čak i Ferrero kuglice za drugačiju varijantu.
Da li je ova torta pogodna za dječije rođendane?
Apsolutno! Djeca je obožavaju zbog poznatih ukusa i nježne teksture.