Kinder torta – Recept za ljubitelje čokolade

Kinder torta - Recept

Kinder torta je klasik koji nikad ne izlazi iz mode! Ova torta kombinuje bogat ukus čokolade s kremastim slojevima koji podsjećaju na popularne Kinder čokoladice. Idealna je za rođendane, praznike i sve prilike kada želite da oduševite goste.

U nastavku ti donosimo detaljan recept za Kinder tortu:

Kinder torta - Recept

Kinder torta

Isprintaj recept
Ukusna, bogata čokoladna torta s kremom inspirisanom Kinder čokoladicama. Omiljena među djecom i odraslima!
Vrsta jela desert, torta
Kuhinja domaća kuhinja, evropska kuhinja
Ključne riječi čokoladna torta, Kinder torta, recept za tortu
Vrijeme pripreme 30 minutes
Vrijeme kuhanja 20 minutes
Hlađenje 2 hours
Ukupno vrijeme 2 hours 50 minutes
Servings 12 porcija
Calories 350

Potrebna oprema

  • Kalup za tortu (24 cm)
  • Mikser
  • Šerpa

Sastojci

Za biskvit:

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 1 kašika kakaa
  • 1/2 praška za pecivo

Za prvi krem:

  • 5 dl mlijeka
  • 3 kašike šećera
  • 2 pudinga od vanilije
  • 100 g bijele čokolade
  • 100 g maslaca

Za drugi krem:

  • 2 dl slatke pavlake
  • 100 g eurokrema ili Nutelle
  • 100 g Kinder čokoladica ili Milky Way

Za dekoraciju:

  • Umućena slatka pavlaka
  • Ribana čokolada
  • Kinder čokoladice po želji

Priprema

Priprema biskvita:

  • Umuti jaja i šećer dok ne postanu pjenasti. Dodaj brašno, kakao i prašak za pecivo. Izlij u podmazan kalup i peci na 180°C oko 20 minuta. Ohladi biskvit i prereži po sredini.

Prvi krem:

  • Skuhaj puding u mlijeku sa šećerom. U vruć puding dodaj bijelu čokoladu. Kada se ohladi, umuti maslac i sjedini.

Drugi krem:

  • Umuti slatku pavlaku, dodaj eurokrem i sitno isjeckane Kinder čokoladice. Sve lagano sjedini.

Slaganje torte:

  • Na prvi dio biskvita stavi prvi krem, zatim drugi krem. Pokrij drugim dijelom biskvita. Tortu premaži umućenom pavlakom i dekoriši po želji.

Hlađenje:

  • Ostaviti tortu u frižideru najmanje 2 sata prije posluživanja.

Napomene

Po želji možeš dodati i sloj keksa natopljenog u mlijeko za dodatnu teksturu.

Zašto je Kinder torta omiljena među tortama?

Kinder torta se savršeno uklapa u sve što volimo kod slatkiša – bogata je, kremasta i nostalgična. Inspirisana istoimenom čokoladicom, budi uspomene iz djetinjstva i oduševljava svojom jednostavnošću.

Ova torta je savršen spoj čokoladnog biskvita, vanilija pudinga i eurokrem punjenja. Ako tražiš recept za tortu koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, upravo si ga pronašao.

Savjeti za BOLJU Kinder tortu

  • Ako želiš još čokoladniju verziju, dodaj glazuru od tamne čokolade na vrh.
  • Za dodatni efekat, ubaci sloj karamelizovanih lješnjaka.
  • Umjesto biskvita možeš koristiti i slojeve piškota – jednostavnije, a podjednako ukusno.
  • Prilikom miksanja kreme obavezno sačekaj da se puding potpuno ohladi prije dodavanja maslaca, da se ne razdvoji.

Kako čuvati Kinder tortu?

Tortu čuvaj u frižideru, pokrivenu, najviše 3-4 dana. Može se i zamrznuti (bez dekoracije) do mjesec dana.

Česta pitanja

Mogu li koristiti kupovne kore?
Da, ali domaći biskvit je mnogo ukusniji i vlažniji.

Mogu li zamijeniti Kinder čokoladice nečim drugim?
Možeš koristiti Milky Way, čokoladne bananice, pa čak i Ferrero kuglice za drugačiju varijantu.

Da li je ova torta pogodna za dječije rođendane?
Apsolutno! Djeca je obožavaju zbog poznatih ukusa i nježne teksture.

Recepti za torte