Go Back
Kinder torta - Recept

Kinder torta

Isprintaj recept
Ukusna, bogata čokoladna torta s kremom inspirisanom Kinder čokoladicama. Omiljena među djecom i odraslima!
Vrsta jela desert, torta
Kuhinja domaća kuhinja, evropska kuhinja
Ključne riječi čokoladna torta, Kinder torta, recept za tortu
Vrijeme pripreme 30 minutes
Vrijeme kuhanja 20 minutes
Hlađenje 2 hours
Ukupno vrijeme 2 hours 50 minutes
Servings 12 porcija
Calories 350

Potrebna oprema

  • Kalup za tortu (24 cm)
  • Mikser
  • Šerpa

Sastojci

Za biskvit:

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 1 kašika kakaa
  • 1/2 praška za pecivo

Za prvi krem:

  • 5 dl mlijeka
  • 3 kašike šećera
  • 2 pudinga od vanilije
  • 100 g bijele čokolade
  • 100 g maslaca

Za drugi krem:

  • 2 dl slatke pavlake
  • 100 g eurokrema ili Nutelle
  • 100 g Kinder čokoladica ili Milky Way

Za dekoraciju:

  • Umućena slatka pavlaka
  • Ribana čokolada
  • Kinder čokoladice po želji

Priprema

Priprema biskvita:

  • Umuti jaja i šećer dok ne postanu pjenasti. Dodaj brašno, kakao i prašak za pecivo. Izlij u podmazan kalup i peci na 180°C oko 20 minuta. Ohladi biskvit i prereži po sredini.

Prvi krem:

  • Skuhaj puding u mlijeku sa šećerom. U vruć puding dodaj bijelu čokoladu. Kada se ohladi, umuti maslac i sjedini.

Drugi krem:

  • Umuti slatku pavlaku, dodaj eurokrem i sitno isjeckane Kinder čokoladice. Sve lagano sjedini.

Slaganje torte:

  • Na prvi dio biskvita stavi prvi krem, zatim drugi krem. Pokrij drugim dijelom biskvita. Tortu premaži umućenom pavlakom i dekoriši po želji.

Hlađenje:

  • Ostaviti tortu u frižideru najmanje 2 sata prije posluživanja.

Napomene

Po želji možeš dodati i sloj keksa natopljenog u mlijeko za dodatnu teksturu.