Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Punjene tikvice

Punjene tikvice

Objavljeno 18.10.2017 u 08:08:06 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sa povrćem Dolme Google+ account

Recept je pregledan: 9475 puta

Punjene tikvice sa mesom.

Način pripreme

Tikvice pripremiti za punjenje (oguliti i izdubiti, izvaditi sjeme).

Pripremiti fil. Mljeveno meso, rižu, paradajz izrendati ili na bledener izmiksati, luk izrendati, pa dodati crvenu papriku, biber i so sa začinskim povrćem.

Sve to dobro izmiješati.

Sa pripremljenim filom filovati tikvice i redati u nauljenu tepsiju. Pokriti fil u tikvicama komadima paradajza.

Doliti malo vode i peći u rerni. Pred kraj pećenja zagrijati ulje u tavi, dodati malo crvene paprike i preliti tikvice.

Gotove tikvice služiti uz kajmak ili pavlaku.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Punjene tikvice
-
tikvice
600g
mljevene junetine
300g
riže okruglo zrno
tri
paradajza srednje veličine
jedna
srednja glavica luka
po želji
bibera
-
so sa začinskim povrćem
malo
crvene paprike
-
ulje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013