Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pastrmka

Pastrmka

Objavljeno 21.01.2013 u 11:08:41 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od ribe Google+ account

Recept je pregledan: 13121 puta

Očišćenu pastrmku posoliti, pobiberiti i dodati...

Način pripreme

Očišćenu pastrmku posoliti, pobiberiti i dodati malo soli sa začinskim povrćem (samo iznutra)

Ubaciti u stomačnu duplju malo bijelog luka i peršuna na sitno isjeckanog.

Malo poprskati limunovim sokom.
Uvaljati u kukuruzno brašno i pržiti na maslinovom ulju.

Poslije pečenja po želji posuti sa još limunovog soka.

Služiti uz krompir salatu.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Pastrmka
-
pastrmka
malo
soli
malo
soli sa začinskim povrćem
malo
bibera
-
bijeli luk
-
limun (sok od limuna)
-
sitno sjeckani list peršuna
-
maslinovo ulje za prženje
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013