Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pilav

Pilav

Objavljeno 25.08.2010 u 13:21:48 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Piletina, ostala perad Od žitarica Google+ account

Recept je pregledan: 42341 puta

Isjecite pile, ili kokošku, na komade...

Način pripreme

Isjecite pile, ili kokošku, na komade i stavite da se kuha.
Propržite luk na ulju i dodajte mu rižu, promiješajte i pustite da se sve zajedno proprži.

Zatim nalijte rižu sa šest šolja vode u kojoj se kuha pileće meso, posolite ga.
Dodajte mu bibera i sitno sjeckan peršunov list.

Dodajte najzad i meso (procjeđeno na đevdir) i stavite sve u pećnicu da se peče.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Pilav
jedno
veće pile
dvije
glavice crvenog luka
dvije
šolje riže
malo
bibera
malo
sjeckanog peršunovog lista
malo
soli
-
ulje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013