Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Omlet

Omlet

Objavljeno 07.12.2010 u 18:10:50 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od jaja Google+ account

Recept je pregledan: 10172 puta

...a zatim viljuškom pažljivo podizati sredinu, kako bi žitka masa...

Način pripreme

Umutiti jaja sa malo vode, dodati so, sviježe samljeven biber i izručiti na tavu na dobro zagrijan maslac.
Pričekati koji trenutak dok jaja počnu da se stežu, a zatim viljuškom pažljivo podizati sredinu, kako bi žitka masa sa površine dospjela na dno i stegla se.
Čim se omlet zapeče odozdo, a gore postane polurjedak, izmaći ga sa vatre i odvojiti nožem od tave.
Premazati nadjevom, ukoliko je on predviđen, i preklopiti na dvoje ili na troje.
Gotov omlet ostaviti minut-dva na tihoj vatri da se dopeče, izručiti ga na zagrijan tanjir, (odnosno nagnuti samo tavu i pustiti da klizne). Zatim premazati maslacem, da dobije sjaj. Ovo nije obavezno, ali je preporučljivo.
U pravi omlet se brašno ne stavlja.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Omlet
-
jaja
malo
bibera
malo
soli
-
maslac
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013