Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Mesna pogača

Mesna pogača

Objavljeno 21.08.2013 u 18:19:12 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Pite Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 24735 puta

Naziv nam mnogo govori o ovom receptu.

Način pripreme

Tijesto umjesiti sa svim navedenim sastojcima. Zatim ostaviti na toplo da nadođe.

U međuvremenu pripremati mesnu masu. Paradajz oguliti i isjeći na sitnije kockice, tako isto luk na sitno, paprike na tanje kružice i sa svim gore navedenim umijesiti sa dodanim mesom.

Ostaviti u frižider da malkice ohladi.

Nadođeno tijesto odvojiti na 9 loptica.  Jednu po jednu razvijati na dužinu od 35cm, a širinu na 20cm.

Svaku razvijenu jufku po dužini puniti filom preko sredine, tako da strane ostaju prazne pa se preklope preko fila jedne pogačice sastaviti tijesto preko sredine, a druge samo prebacit preko, kao što je na slici. Svaku pogačicu premazati istucenim jajetom i posuti sjemenkama.

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Tijesto
1kg
brašna
jedna
friška germa
250ml
jogurta
80ml
maslinovog ulja
400ml
mlijeka
-
so/šecer pola pola
Fil
800g
faširanog mesa
pet
zelenih paprika
tri
friška paradajza
2 do 3
glavice luka
jedan
kašika paradajz pire
jednao
jaje za premazat preko
-
ćorukut ili sesam
-
peršun
malo
soli
malo
bibera
malo
aleve paprike
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013