Recept je pregledan: 50077 puta
Način pripremeUmutiti bjelanjke.Posebno umutiti žumanjke sa šećerom i margarinom pa dodati mlijeko, a zatim brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Kad ste to umutili dodajte umućene bjelanjke miješajući masu sa drvenom kašikom. U tepsiju veličine 2ox30 stavite papir za pečenje, na njega istresite tijesto i pecite u rerni na 2ooC stepeni oko 25-30 minuta s tim da nakon desetak minuta smanjite temperaturu na otprilike 170C stepeni. Kad je tijesto ispečeno i ohlađeno isjecite ga na željene komade. U Šerpi otopite šećer, maslac, čokoladu i mlijeko. Dok umačete komade biskvita u fil, šerpu držite u drugoj posudi tople vode da se fil ne hladi. Umočene komade biskvita spustite na pek papir samo kratko minutu dvije i onda ih uvaljajte u kokosovo brašno.
Recept je objavila/o:
munevera
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar:
l bijelic
(17.09.2010 22:59:10)
i ja pravim taj nkolac pojede se u momentu