Recept je pregledan: 9006 puta
Način pripremeUmutiti jaja sa malo vode, dodati so, sviježe samljeven biber i izručiti na tavu na dobro zagrijan maslac.Pričekati koji trenutak dok jaja počnu da se stežu, a zatim viljuškom pažljivo podizati sredinu, kako bi žitka masa sa površine dospjela na dno i stegla se. Čim se omlet zapeče odozdo, a gore postane polurjedak, izmaći ga sa vatre i odvojiti nožem od tave. Premazati nadjevom, ukoliko je on predviđen, i preklopiti na dvoje ili na troje. Gotov omlet ostaviti minut-dva na tihoj vatri da se dopeče, izručiti ga na zagrijan tanjir, (odnosno nagnuti samo tavu i pustiti da klizne). Zatim premazati maslacem, da dobije sjaj. Ovo nije obavezno, ali je preporučljivo. U pravi omlet se brašno ne stavlja. |
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: