Filovane paprike
Objavljeno 18.12.2012 u 15:15:38 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 74628 puta
Način pripremePripremiti više vrsta paprika (može i zamrznute).Sviježe paprike očistiti i izdubiti (zamrznute staviti u vodu na kratko. To uraditi prije filovanja da ostanu čvrste). Za fil: Oprati rižu, izrendati crveni luk, paradajz izrendati (ako nemate svijež može sok od paradajza ili iz zamrzivača na pola odmrznut) i izrendati krompir. Navedene sastojke pomiješati sa mljevenom junetinom, dodati biber, so sa začinskim povrćem, malo crvene paprike i nekoliko kašika ulja. Sve lagano zamjesiti. Filovati paprike i redati u nauljenu tepsiju. U tavi zagrijati ulje (jednu šoljicu). Na zagrijano ulje staviti jednu kašikicu crvene paprike, pa preliti preko poslaganih paprika. Doliti mlaku vodu da bude ispod polovine visine tepsije (da ne bi kipilo). Staviti da se peče u zagrijanu rernu. Peći na temperaturi oko 250°C dok riža ne bude mekana. Prilikom služenja tople preliti kajmakom.
Recept je objavila/o:
bosanskikuhar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: