Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Filovane paprike

Filovane paprike

Objavljeno 18.12.2012 u 15:15:38 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Dolme Junetina, i govedina Jela sa krompirom Sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 61195 puta

Prilikom služenja tople preliti kajmakom.

Način pripreme

Pripremiti više vrsta paprika (može i zamrznute).

Sviježe paprike očistiti i izdubiti (zamrznute staviti u vodu na kratko. To uraditi prije filovanja da ostanu čvrste).

Za fil:
Oprati rižu, izrendati crveni luk, paradajz izrendati (ako nemate svijež može sok od paradajza ili iz zamrzivača na pola odmrznut) i izrendati krompir.

Navedene sastojke pomiješati sa mljevenom junetinom, dodati biber, so sa začinskim povrćem, malo crvene paprike i nekoliko kašika ulja.

Sve lagano zamjesiti.

Filovati paprike i redati u nauljenu tepsiju.

U tavi zagrijati ulje (jednu šoljicu).
Na zagrijano ulje staviti jednu kašikicu crvene paprike, pa preliti preko poslaganih paprika.

Doliti mlaku vodu da bude ispod polovine visine tepsije (da ne bi kipilo).

Staviti da se peče u zagrijanu rernu.
Peći na temperaturi oko 250°C dok riža ne bude mekana.

Prilikom služenja tople preliti kajmakom.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Filovane paprike
15do20
raznih paprika
750g
mljevene junetine
jedna
glavica crvenog luka
300g
riže
četiri
sviježa paradajza ili sok
jedna
kašikica bibera ili po želji
-
so sa začinskim povrćem
malo
crvene paprike
-
ulje
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013