Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Sarma

Sarma

Objavljeno 24.01.2018 u 08:46:47 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Dolme Sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 8112 puta

Odlična domaća sarma.

Način pripreme

Razdvojiti liske od kiselog kupusa i oprati.

Napraviti smjesu od navedenih sastojaka za fil. Smjesu dobro ujednačiti.

Savijati sarme i redati ih u šerpu. Doliti vodu da bude preko sarme. Na to staviti tanjir da se sarme ne dižu u toku kuhanja.

Kuhati na srednjoj temperaturi oko 45 minuta od momenta kada prokuha.

Kada je sarma kuhana dodati zapršku i lagano protresti šerpu da se saft ujednači.

Zaprška

Na ulje dodati brašno pa napraviti svijetlu zapršku.

Uz sarmu možete poslužiti krompir pire.

|
Recept je objavila/o: Mrkica

Sastojci

Sarma
600g
mljevene junetine
100ml
vode u fil
150g
riže okruglo zrno
pet
čehni bijelog luka
jedno
jaje
malo
soli sa začinskim povrćem
mala
kašičica crvene paprike
malo
mljevenog bibera
-
po želji suho meso isjeckano
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013