Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Voćna torta

Voćna torta

Objavljeno 24.02.2016 u 13:12:51 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Dezerti od voća Torte Google+ account

Recept je pregledan: 3922 puta

Fantastična voćna torta.

Način pripreme

Puter omekšan na sobnoj temperaturi, šećer i jaja miksati na pjenasto. Zatim dodati brašno, sitno rendanu koricu od limuna, prašak za pecivo, so i mlijeko, pa ponovo miksati da se dobije glatka masa (paziti da ne ostanu grudvice).

Masu razdijeliti na 4 dijela.



Springform 26 cm Ø dno prekriti backpapirom, a okolicu premazati margarinom.

Prvu porciju mase uliti u springform i lopaticom za šlag, masu na tanko razdijeliti do okolice springforma. Biskvit peci na 180°C

Isto odraditi sa preostale 3 porcije.

Sva 4 biskvita ostavit na stranu da se hlade.

Dok se biskviti hlade, pripremat fil.



Sa 700ml mlijeka, šećer i obje vrećice pudinga, puding skuhati i ostaviti na stranu da se ohladi.

Puter omekšan na sobnoj temperaturi izmiksati na pjenasto, zatim dodavati kašiku po kašiku hladnog pudinga i sitno sjeckanu nanu „mentu“, pa ponovo miksati da se dobije glatka krema. Krem staviti u frižider na 1h da se ohladi.



Slatku pavlaku sa fixom izmiksati na čvrsto i ostaviti u frižider da se ohladi.



Friško voće oprati, okapati, a jagode izrezati na sitnije kockice.

U springform stavit prvi biskvit, pa nanijet trečinu krema i trečinu miješanog voća. Na krem stavit drugi biskvit, pa polovicu krema i polovicu voća, zatim treći biskvit, ostatak krema i preostalo voće. Preko staviti četvrtiti biskvit, pa rukama pažljivo i lagano pritisnuti. Preko nanijeti prethodno pripremljeni šlag i vratiti tortu u frižider da se hladi, najbolje preko noći.

Neposredno pred serviranje tortu ukrasiti voćem i listićima nane- mente, pa posuti okolicu i voće puder šecerom (kao što je na slici).

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Biskvit
200g
putera
150g
šećera
četiri
jaja
jedan
Bio limun
300g
brašna
jedan
prašak za pecivo
-
prstohvat soli
3 do 4
kašike mlijeka
Fil
700ml
mlijeka
dvije
vrećice vanila pudinga
250g
putera
100g
šećera
400m
slatke pavlake
jedna
kašika šlag fixa
600g
friškog voća
20
listića friške nane Menta
Dekoracija
200g
friškog voća
tri
kašike puder sećera
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013