Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pileći paprikaš

Pileći paprikaš

Objavljeno 28.03.2011 u 10:39:28 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Piletina, ostala perad Google+ account

Recept je pregledan: 23247 puta

Očišćeno pile od kože narezati na manje komade...

Način pripreme

Očišćeno pile od kože narezati na manje komade i posoliti, pa ga staviti na nasjeckan luk i ostaviti da se dinsta u vlastitu soku. Ako je potrebno dodavati malo vode. Dodati crvenu papriku.

Kada je pile izdinstano tada dodati:

U kiselo vrhnje umiješati žumanjke, pa time preliti pile i ostaviti ga na vatri dok zavri.
Provjeriti da li je dovoljno slano.

Služiti uz kuhani ili pečeni krompir sa kuhanom mrkvom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Pileći paprikaš
jedno
veće pile
2/3
težine pileta luka
malo
mljevene crvene paprike
400ml
kiselog vrhnja, pavlake
dva
žumanjka
dvije
kašike ulja
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013