Recept je pregledan: 139675 puta
Način pripremeRernu zagrijte na 200 stepeni. Dva žumanca, šećer i tri kašike tople vode umutite mikserom.Od dva bjelanca napravite čvrst snijeg postepeno dodavajući vanilija šećer. Snijeg umješajte u kremu od žumanaca, dodajte brašno, gustin, prašak za pecivo i kakao pa mješajte. Dno kalupa za kolače (26 cm) obložite papirom za pečenje, ulijte smjesu za tijesto i pecite otprilike 15 - 20 minuta. Želatin namočite u hladnoj vodi. Odvojite žumanca od bjelanaca. Žumanca i šećer u prahu pjenasto umutite pa dodajte mascarpone. Želatin ocjedite ga otopite u lončiću i umiješajte u kremu od sira. Na kraju dodajte čvrsti snijeg od bjelanaca. Oko svijetle biskvitne podloge stavire širi kalup. Uz rub složite piškote. Pomiješajte malo likera od narandže i kafu. Podlogu natopite 1/3 te mješavine. premažite je 1/3 kreme pa prekrijte tamnim biskvitom. Taj biskvit natopite 1/3 tekućine. Premažite polovicom preostale kreme, stavite drugi svijetli biskvit, natopite ostatkom tekućine i premažite ostatkom kreme. Tortu hladite 10 sati. Ukrasite je po želji.
Recept je objavila/o:
nedim
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept