Ražnjići od piletine
Objavljeno 05.05.2010 u 11:48:59 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 21874 puta
Način pripremeOprati pile pa isjeći tako da dobijemo komade pogodne da ih mozemo nabosti na ražnjić.Komade piletine staviti u posudu, a zatim dodati so. Kada je posoljena piletina odstojala jedan sat ocijediti tekućinu koja se okapala sa piletine. Zatim dodati ulje po mogućnosti pola maslinovo pola suncokretovo. Dosoliti malo, dodati krupno persunovog lista (da bi se prije pečenja mogaodvojiti), zatim dodati sjeckani bijeli luk. Ovako pripremljenu piletinu ostaviti na hladnom 2-3 sata. Odvojiti peršunov list pa pripremljene komade nanizati na ražnjić i peći na umjerenoj vatri bez plamena na drvenom uglju ili briketu.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: