Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Čokoladna torta

Čokoladna torta

Objavljeno 07.02.2012 u 00:50:27 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Google+ account

Recept je pregledan: 26326 puta

Ova torta nije nimalo komplikovana, a u mojoj porodici svi je jako vole :-)

Način pripreme

Potrebno:

Kora:
Posebno umutimo bjelanjke,a posebno žumanjke.
U posudu sa bjelanjcima dodamo rastopljenu čokoladu i orahe te izmiksamo tu smjesu.

U posudu sa žumanjcima dodamo brašno izmješano sa praškom za pecivo, šecerom u prahu i vanilinim šećerom.
Sve dobro izmješamo i sastavimo sa bjelanjcima, orasima i čokoladom.

Mijesimo mikserom desetak minuta, pa dodamo omekšan margarin isječen na tanke ploškice. Ponovo umiksamo mikserom.

Kalup za torte obložimo pek papirom i pouljimo ga malo.
Smjesu podijelimo na dva dijela i pečemo kore na 200°C.
Kore peći u dva dijela.

Fil:
Kreme umutimo prema uputstvu s vrećice te dodamo margarin omekšan i isječen na tanke listiće i rastopljenu čokoladu za kuhanje.

Dobro umiksamo kremu da se sve sjedini.

Glazura:
Rastopiti čokoladu za kuhanje, dodati joj toplu vodu, promiješati, dodati margarin isječen na listiće.
Pustiti da se istopi, promiješati i na kraju dodati ulje.

Redoslijed slaganja:
Kora, fil, kora, fil, glazura.

Ukrasite po želji.

Ostavite da se hladi najmanje dva sata u frižideru.

Prije posluživanja, toru izvaditi barem 15 mininuta ranije da glazura ne popuca prilikom rezanja.

|
Recept je objavila/o: Black rose

Sastojci

Kore
pet
jaja
100g
šećera u prahu
dva
vanilin šećera
100g
mljevenih ili sjeckanih oraha
100g
čokolade za kuhanje
100g
margarina za kolače
dvije
kašike brašna
jedan
prašak za pecivo
Fil
tri
kreme od čokolade
110g
margarina za kolače
100g
čokolade za kuhanje
Glazura
100g
čokolade za kuhanje
dvije
kašike tople vode
60g
margarina za kolače
dvije
kašike ulja
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
bosanskikuhar (21.12.2017 11:55:43)
Odlicna torta.

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013