Isprintaj recept
Mekani, sočni domaći čupavci sa biskvitom, čokoladnim preljevom i kokosom – klasik domaće kuhinje.
Vrsta jela desert, kolači
Kuhinja Balkanska kuhinja, tradicionalna kuhinja
Ključne riječi brzi čokoladni kolač, čupavci recept, domaći čupavci, kokos kolači, tradicionalni kolači
Vrijeme pripreme 20 minutes mins
Vrijeme kuhanja 25 minutes mins
Ukupno vrijeme 45 minutes mins
Servings 20 komada
Calories 210
zdjela
Mikser
Pleh
Papir za pečenje
Za biskvit:
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 200 ml mlijeka
- 100 ml ulja
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- Prstohvat soli
Za preliv:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 100 g maslaca
- 2 kašičice mlijeka
Priprema biskvita
Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta.
Dodajte mlijeko i ulje, pa promiješajte.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli.
Suhe sastojke dodajte mokrim i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Pečenje biskvita
Pleh obložite papirom za pečenje i ulijte smjesu.
Pecite 25 minuta na 180°C, dok ne porumeni i postane čvrst na dodir.
Ostavite da se potpuno ohladi.
Formiranje čupavaca
Ohlađeni biskvit narežite na kocke jednake veličine.
Svaku kocku umačite u čokoladni preliv pa u kokos.
Ponavljajte dok sve kocke ne obradite.
-
Malo jogurta u biskvitu daje još mekšu strukturu.
-
Za vegansku verziju koristite biljno mlijeko i margarin.
-
Dodajte orahe ili lješnjake u tijesto za bogatiji okus.
-
Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi do 5 dana.