Riblji fileti u sosu od limuna i bijelog luka
Isprintaj recept
Brz i lagan recept za sočne riblje filete u aromatičnom sosu od limuna i bijelog luka – idealan za zdravi ručak ili večeru.
Vrsta jela Glavno jelo
Kuhinja Balkanska kuhinja, mediteranska kuhinja
Ključne riječi mediteranska kuhinja, riba, riblji fileti, sos
Vrijeme pripreme 10 minutes mins
Vrijeme kuhanja 15 minutes mins
Ukupno vrijeme 25 minutes mins
Servings 2 porcije
Calories 320
Tava
Daska za sječenje
Nož
Cjediljka za limun
- 400 g ribljih fileta oslić, pastrmka, losos ili po izboru
- 3 čehna bijelog luka
- 1 limun sok i naribana korica
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika putera
- 100 ml ribljeg temeljca
- So i biber po ukusu
- Svježi peršun za posipanje
Operi i posuši riblje filete, zatim ih začini solju i biberom.
U tavi zagrij maslinovo ulje i puter, pa proprži filete 2-3 minute sa svake strane. Izvadi i ostavi po strani.
U istu tavu dodaj sitno sjeckani bijeli luk i kratko proprži.
Ulij temeljac i ostavi da kuha nekoliko minuta
Dodaj sok i koricu limuna, začini po potrebi.
Vrati ribu u tavu, prelij sosom, poklopi i dinstaj još par minuta.
Serviraj toplo, posuto svježim peršunom.
-
Za kremastiji sos, dodaj malo vrhnja za kuhanje.
-
Ovaj recept možeš lako udvostručiti ako kuhaš za više osoba.