Go Back
Piletina u tortiljama - Recept

Piletina u tortiljama - brzi recept za svaki dan

Isprintaj recept
Vrsta jela Glavno jelo
Kuhinja Bosanska kuhinja
Ključne riječi glavno jelo, piletina, recept, tortilje
Vrijeme pripreme 10 minutes
Vrijeme kuhanja 15 minutes
Servings 4 osobe

Sastojci

  • 400 g Pileća prsa
  • 1 kom Crvena paprika
  • 1 glavica Crveni luk Manja glavica
  • 1 kašičica Dimljena paprika
  • 1/2 kašičica Čili Po želji
  • So
  • Biber
  • Maslinovo ulje Po želji
  • 4 kom Tortilja Kupovne ili domaće
  • 100 g Rendani sir Gauda, Cheddar ili Mozzarella
  • 300 ml Kisela pavlaka ili Grčki jogurt

Priprema

  • Prži piletinu: Na malo maslinovog ulja proprži pileće trakice. Dodaj začine, pa prži dok meso ne porumeni.
  • Dodaj povrće: Ubaci luk i papriku i dinstaj još 5–7 minuta dok omekšaju.
  • Pripremi tortilje: Tortilje blago zagrij na tavi ili u rerni. Na svaku stavi malo mesa, povrća, rendanog sira i pavlake ili jogurta.
  • Zamotaj: Savij tortilje u oblik rolnice ili preklopi kao "wrap", i posluži toplo.

Napomene

Dodatno po želji:
Zelena salata, kukuruz, paradajz, avokado, humus, mladi luk