Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Piletina u tortiljama - brzi recept za svaki dan
Isprintaj recept
Vrsta jela
Glavno jelo
Kuhinja
Bosanska kuhinja
Ključne riječi
glavno jelo, piletina, recept, tortilje
Vrijeme pripreme
10
minutes
mins
Vrijeme kuhanja
15
minutes
mins
Servings
4
osobe
Sastojci
400
g
Pileća prsa
1
kom
Crvena paprika
1
glavica
Crveni luk
Manja glavica
1
kašičica
Dimljena paprika
1/2
kašičica
Čili
Po želji
So
Biber
Maslinovo ulje
Po želji
4
kom
Tortilja
Kupovne ili domaće
100
g
Rendani sir
Gauda, Cheddar ili Mozzarella
300
ml
Kisela pavlaka
ili Grčki jogurt
Priprema
Prži piletinu:
Na malo maslinovog ulja proprži pileće trakice. Dodaj začine, pa prži dok meso ne porumeni.
Dodaj povrće:
Ubaci luk i papriku i dinstaj još 5–7 minuta dok omekšaju.
Pripremi tortilje:
Tortilje blago zagrij na tavi ili u rerni. Na svaku stavi malo mesa, povrća, rendanog sira i pavlake ili jogurta.
Zamotaj:
Savij tortilje u oblik rolnice ili preklopi kao "wrap", i posluži toplo.
Napomene
Dodatno po želji:
Zelena salata, kukuruz, paradajz, avokado, humus, mladi luk