Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Piletina u tortiljama - brzi recept za svaki dan
Isprintaj recept
Piletina u tortiljama je savršen izbor i recept kad želiš nešto ukusno i drugačije, a nemaš puno vremena. Može se pripremiti s raznim dodacima
Vrsta jela
Glavno jelo
Kuhinja
Bosanska kuhinja
Ključne riječi
glavno jelo, piletina, recept, tortilje
Vrijeme pripreme
10
minutes
mins
Vrijeme kuhanja
15
minutes
mins
Servings
4
osobe
Calories
250
Sastojci
400
g
Pileća prsa
1
kom
Crvena paprika
1
glavica
Crveni luk
Manja glavica
1
kašičica
Dimljena paprika
1/2
kašičica
Čili
Po želji
So
Biber
Maslinovo ulje
Po želji
4
kom
Tortilja
Kupovne ili domaće
100
g
Rendani sir
Gauda, Cheddar ili Mozzarella
300
ml
Kisela pavlaka
ili Grčki jogurt
Priprema
Prži piletinu:
Na malo maslinovog ulja proprži pileće trakice. Dodaj začine, pa prži dok meso ne porumeni.
Dodaj povrće:
Ubaci luk i papriku i dinstaj još 5–7 minuta dok omekšaju.
Pripremi tortilje:
Tortilje blago zagrij na tavi ili u rerni. Na svaku stavi malo mesa, povrća, rendanog sira i pavlake ili jogurta.
Zamotaj:
Savij tortilje u oblik rolnice ili preklopi kao "wrap", i posluži toplo.
Napomene
Dodatno po želji:
Zelena salata, kukuruz, paradajz, avokado, humus, mladi luk