Kanapei s krem sirom i lososom ili tunjevinom
Isprintaj recept
Brzo, jednostavno i dekorativno predjelo za svečane prilike.
Vrsta jela predjelo
Kuhinja domaća kuhinja
Ključne riječi hladna predjela, kanapei, losos, tunjevina
Vrijeme pripreme 10 minutes mins
Ukupno vrijeme 10 minutes mins
- 10 do12 malih komada bageta ili dvopeka
- 150 g krem sira philadelphia, abc ili sličan
- 50 g dimljenog lososa ili 80 g tunjevine iz konzerve ocijeđene
- Sok od 1/2 limuna
- Prstohvat bibera
- Po želji: kopar peršun ili masline za dekoraciju
Nareži baget na tanke kriške ili pripremi dvopek.
Krem sir izmiješaj s nekoliko kapi limunovog soka i prstohvatom bibera.
Namaži tanki sloj kreme na svaku krišku.
Na vrh dodaj mali komadić dimljenog lososa ili kašičicu ocijeđene tunjevine.
Dekoriši listićem kopra, peršuna ili maslinom po želji.
Serviraj odmah ili čuvaj do 1 sata u frižideru prije posluživanja.
- Ovi kanapei su idealan izbor kada želiš brzo, elegantno i ukusno predjelo.
- Odlično izgledaju na tacni, lako se jedu i mogu se praviti u bezbroj varijanti, što ih čini jednim od favorita na svakoj svečanoj trpezi.