Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Recepti

Recepti - posljednji objavljeni

Bosanska baklava Ostaviti da prenoći, dobro rashladiti... i poslužiti.
Riža s maslacem Kad oko 2l slane vode zavri, zaspemo u lonac rižu koju smo prije toga oprali u hladnoj vodi, pokrijemo i čekamo dok voda ponovo ne provri, a onda kuhamo dalje na srednjoj temperaturi još 12 do 15 minuta.
Pohovano goveđe srce Očišćeno srce dinstamo u malo vode zajedno sa isjeckanim zelenjem za supu, lukom, zrnima začina, lovorovim listom i solju.
Ljetni mliječni napitak Eskimo 1/8 litra mlijeka i 1/8 litra slatkog vrhnja pjenasto istučemo sa žumanjkom, vanili-šećerom i nastruganom korom od limuna, a okus poboljšamo s malo likera po želji.
Špageti s ćufticama od mesa Cijele špagete stavimo u kipuću slanu vodu i kuhamo ih 12-15 minuta, a kada su kuhani, isperemo hladnom vodom.
Martini dry U čašu za mješanje stavimo zajedno sa ledom 1/5 francuskog vermuta dry i 4/5 gina.
Čorba od karfiola, cvjetače Karfiol razdijelimo na cvjetiće, dobro ih operemo i kuhamo u vodi koju smo malo posolili.
Čorba od celera Celer operemo, ogulimo i izrežemo na tanke komade, stavimo u malo posoljenu vodu da provri i pustimo da se kuha na blagoj temperaturi oko  25 minuta.
Šarena čorba od povrća Pripremimo povrće, tanko ga narežemo, brzo propržimo na vrućem maslacu, pospemo brašnom, zalijemo juhom i malo posolimo.
Poširana jaja Malo posoljenu vodu zaoctimo sa dvije kašike octa i stavimo kuhati. Jedno po jedno jaje razbijemo u kuhaču koju držimo nad vodom i pažljivo ih spuštamo u kipuću vodu.

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013