Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Recepti

Recepti - posljednji objavljeni

Imam baildi Plavi patlidžan prepolovimo i izdubimo. Izdubljeni dio isjeckamo na tanku parčad. U tavi sa većom količinom zagrijanog ulja pržimo...
Majoneza od svježega kravljeg sira Kravlji sir propasiramo kroz sito, glatko ga izmješamo s vrhnjem...
Ruski umak Majonezu pomiješamo s kečapom od paradajza...
Umak od vinske pjene Sve sastojke dobro promješamo žicom za snijeg, i neprestano miješajući grijemo na pari.
Piletina sa šampinjonima Pilići se očiste (pripreme), prerežu uzduž leđa i ogule. Tada se izvadi prsno meso i meso s bataka. Sve se posoli, pa se jedna strana mesa povalja u brašno i malo ispeče u maslacu.
Rezanci sa gljivama Očišćene i oprane gljive narežemo i dinstamo ih na vrućem maslacu zajedno sa sitno isjeckanim lukom.
Pečeni varganji Varganje pripremimo, prerežemo ih po dužini, operemo i ocijedimo, uvaljamo ih u brašnu, u razmućenom jajetu koje smo posolili i pobiberili i u mrvicama.
Pohovani smuđ Ribu očistite, operite, odrežite joj glavu, rep i peraje.
Zatim je presjecite na pola, odvojite meso od kosti i isjecite na šnicle debljine 2 cm.
Pržena deverika Ribu deveriku očistiti. Zatim je odozgo prema dole oštrim nožem nasjeći na svakih 2-3 milimetra. Proreze nasoliti ( ovim dobivmao da se smanji broj sitnih kosti ) i malo nacijediti soka od limuna.
Tjestenina sa pavlakom i jogurtom U zdjeli izmiješamo  jogurt, mileram, svježi sir, jaja i sol. Manju tepsiju dobro premažemo sa maslacem i u nju poredamo ocijeđene tjestenine.

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013