Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Termini

Termini - posljednji objavljeni

  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • H
  • I
  • J
  • K
  • L
  • M
  • N
  • O
  • P
  • Q
  • R
  • S
  • T
  • U
  • V
  • W
  • X
  • Y
  • Z
  • Č
  • Ć
  • Š
  • Đ
  • Ž

Naziv termina je: rerna

Opis termina je: pećnica

Naziv termina je: lignja

Opis termina je: Morski glavonožac.

Naziv termina je: kulinarstvo

Opis termina je: kuharstvo

Naziv termina je: kulinar

Opis termina je: kuhar

Naziv termina je: quark

Opis termina je: Quark je mekani, svježi sir, koji ima sličanu kremastu teksturu kao kiselo vrhnje i blagog je okusa.

Naziv termina je: sumak

Opis termina je: Sumak-začin. Koristi se u pripremanju persijskim, bliskoistočnim receptima. Ukusom pomalo podsjeća na limun. Zbog svoje jake arome koristi se u manjim količinama.Pogodan je za umake, salate, kuhanu rižu, umake za tjesteninu...

Naziv termina je: škarpina

Opis termina je: Izuzetno kvalitetna morska riba, blagog ukusa, bijelog mesa... Vrlo cijenjena u kulinarstvu.

Naziv termina je: rozetla

Opis termina je: Rozetla je biljka ugodnog i lijepog mirisa. Koristi se kod pripremanja slatka.

Naziv termina je: kopriva

Opis termina je: žara
Sadrži dosta vitamina C, karotin, vitamin A, B2, pantotensku kiselinu... Pravi je vitaminski koncentrat.
Djeluje povoljno kod arteroskleroze, anemije, reumatizma, bubrežnih bolesti, tuberkuloze pluća...

Naziv termina je: žara

Opis termina je: kopriva
Sadrži dosta vitamina C, karotin, vitamin A, B2, pantotensku kiselinu... Pravi je vitaminski koncentrat.
Djeluje povoljno kod arteroskleroze, anemije, reumatizma, bubrežnih bolesti, tuberkuloze pluća...

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013