Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Recepti

Recepti - posljednji objavljeni

Salata Windsor Meso, celer, jabuku i bananu narežemo na kockice ili rezance.
Mađarski gulaš Na ploškice narezan luk dinstamo na vrućem ulju tako da dobije zlatnožutu boju. Zatim dodamo pire od paradajza, zgnječen bijeli luk i meso te dobro izmješamo.
Govedina Stroganov File izrežemo na odreske otprilike 2cm debele, popržimo ih sa svih strana na vrućem maslacu, zatim posolimo, pobiberimo i izvadimo iz tave.
Hurmašice s kokosom Napraviti smjesu ( mikserom ) u koju ćemo staviti maslac, pavlaku, prašak za pecivo, jaje, kašiku ulja, kokos, fildžan šećera, sok od limuna.
Kadaif Sirov kadaif slažemo tepsiju namazanu puterom. Dok slažemo sirov kadaif, stavljamo orahe, grožđice i zaljevamo sa istopljenim puterom.
Bosanska baklava Ostaviti da prenoći, dobro rashladiti... i poslužiti.
Riža s maslacem Kad oko 2l slane vode zavri, zaspemo u lonac rižu koju smo prije toga oprali u hladnoj vodi, pokrijemo i čekamo dok voda ponovo ne provri, a onda kuhamo dalje na srednjoj temperaturi još 12 do 15 minuta.
Pohovano goveđe srce Očišćeno srce dinstamo u malo vode zajedno sa isjeckanim zelenjem za supu, lukom, zrnima začina, lovorovim listom i solju.
Ljetni mliječni napitak Eskimo 1/8 litra mlijeka i 1/8 litra slatkog vrhnja pjenasto istučemo sa žumanjkom, vanili-šećerom i nastruganom korom od limuna, a okus poboljšamo s malo likera po želji.
Špageti s ćufticama od mesa Cijele špagete stavimo u kipuću slanu vodu i kuhamo ih 12-15 minuta, a kada su kuhani, isperemo hladnom vodom.

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013