Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Zeljanica od kukuruznog brašna

Zeljanica od kukuruznog brašna

Objavljeno 05.01.2010 u 12:49:37 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Pite Google+ account

Recept je pregledan: 19175 puta

Pleh namazati maslacem i izručiti polovinu ove mase, pa staviti nadjev...

Način pripreme

Brašno prosijati, staviti u nešto dublji sud, popariti vrućim mlijekom i ostaviti oko 30 minuta da stoji.

Kada je brašno nabubrilo, dodati mu istopljeni maslac, žumanca i čvrstu pjenu od 4 bijelanca i sve dobro izmiješati.

Pleh namazati maslacem i izručiti polovinu ove mase, pa staviti nadjev, koji je pripremljen na slijedeći način:
sir dobro izgnječiti i dodati mu dinstano zelje
i kajmak, zatim ponovo red smjese od brašna i tako dok se pleh ne napuni.

Peći u zagrijanoj rerni oko 45 minuta. na temperaturi oko 220C stepeni.
Pečenu zeljanicu sjeći na komade i služiti toplo.

Zelje za zeljanicu pripremiti na slijedeći način: lišće očistiti od glavnih rebara i isjeći na rezance, posoliti i ostaviti da stoji, zatim malo ocijediti i potom dinstati na margarinu dok ne omekša.
Zelju se može dodati i sitno isjeckan bijeli luk.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Tijesto
750g
kukuruznog brašna
500ml
mlijeka
četiri
kašike rastopljenog maslaca malo
četiri
jajeta
Nadjev
300g
kravljeg sira
1000g
zelja
250g
kajmaka
-
bijeli luk po želji
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013