Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Zeleni njoki

Zeleni njoki

Objavljeno 05.12.2009 u 16:56:40 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela sa krompirom Google+ account

Recept je pregledan: 7702 puta

Skuhani krompir oguliti i propasirati..

Način pripreme

Skuhani krompir oguliti i propasirati. Posebno skuhati špinat, dobro ga ocijediti propasirati i dodati u krompir, tome dodati brašno, sol i zamjesiti tijesto.

Oblikovati valjuške rasprostrijeti da se malo prosuše.

U međuvrmenu napraviti umak.
Sitno nasjeckan luk pržiti na niskoj temperaturi da postane slatkast, tada u njeg dodati vrhnje, paradajz pire. Kuhati petnaest minuta.

Skuhati valjuške, ocijeđene zaliti umakom te posuti sa malo narendanog sira. Ukrasiti bosiljkom.

|
Recept je objavila/o: suna

Sastojci

Njoki
500g
krompira
300g
špinata
Umak
50g
maslaca
jedna
mala glavica crvenog luka
četiri
kašike vrhnja za kuhanje
jedna
kašika paradajz pirea
malo
soli
malo
bibera
malo
sira
malo
bosiljka
Razglednica

Slični recepti

Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013