Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Zapečeni hljeb, kruh

Zapečeni hljeb, kruh

Objavljeno 15.03.2010 u 19:10:38 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 20853 puta

Svježi sir propasirajte ili izgnječite viljuškom pa...

Način pripreme

Hljeb izrežite na kriške.

Svježi sir propasirajte ili izgnječite viljuškom pa dodajte izmiješana jaja, mlijeko, malo soli i bibera. Sve zajedno dobro promiješajte.

Tepsiju ili vatrostalnu posudu namažite uljem. Kriške hljeba složite u tepsiju i sve prelijte pripremljenom smjesom od sira. Po površini pospite ribani sir i zapecite u srednje vrućoj rerni na temperaturi od 200°C stepeni oko 25 minuta.

Poslužite sa zelenom salatom. Za pripremu ovog jela iskoristite stari hljeb.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Zapečeni hljeb, kruh
500g
bijelog hljeba
četiri
jaja
250g
svježeg kravljeg sira
500ml
mlijeka
pet
kašika ulja
100g
naribanog masnijeg sira
malo
soli
malo
bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013