Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Zapečene šnicle sa jajima i kajmakom

Zapečene šnicle sa jajima i kajmakom

Objavljeno 04.01.2010 u 16:46:09 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Janjetina, i teletina Google+ account

Recept je pregledan: 8152 puta

Zatim isjeći na tanke šnicle, tučkom ih izlupati...

Način pripreme

Meso dobro oprati i čistom salvetom malo osušiti od kapljica vode. Zatim isjeći na tanke šnicle, tučkom ih izlupati, posoliti, dodati malo bibera i uvaljati u mrvice.

U posudu ili veću šerpu staviti ulje i kada je zagrijano u njega poredati pripremljene šnicle, tako da dno bude njima pokriveno.

Na ovako složene šnicle razbiti jaja i preko njih staviti red šnicli.

Šnicle preliti kiselom pavlakom ili razmućenim kajmakom i peći u prethodno zagrijanoj rerni.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Za 4-5 osoba
600g
telećeg mesa bez kosti
tri
jaja
malo
soli
malo
bibera
-
mrvice
100ml
kisele pavlake ili kajmaka
Razglednica

Slični recepti

Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013