Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Umak od vinske pjene

Umak od vinske pjene

Objavljeno 04.10.2009 u 12:09:23 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Umaci, prelivi, marinade Google+ account

Recept je pregledan: 5489 puta

Sve sastojke dobro promješamo žicom za snijeg, i neprestano miješajući grijemo na pari.

Način pripreme

Sve sastojke dobro promješamo žicom za snijeg, i neprestano miješajući grijemo na pari.



Pošto se smjesa dobro stvrdne, odmah je iznosimo za stol. Umak ne smije prevriti, jer se inače zgruša.


Posuda u kojoj priređujemo umak mora biti mnogo veća od smjese, jer smjesa gotovo dvostruko naraste dok je tučemo.



Serviramo je uz tople pudinge, kreme, rahle uštipke i druge slastice ili kolače od tijesta.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Umak od vinske pjene
1/4
bijelog vina
jedna
kašika limunova soka
65g
šećera
dva
jaja
jedna
kašika jestivog škroba
malo
ribane kore od limuna
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013