Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Turšija

Turšija

Objavljeno 06.10.2012 u 15:31:11 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Salate Google+ account

Recept je pregledan: 84229 puta

Šarena kisela salata.

Način pripreme

Sve dobro oprati, oguliti i očistiti.

Zeleni paradajz, papriku i krastavce zasjeći na dva mjesta po 1cm dubine.

Karfiol i mrkvu isjeći na sitnije komade kao i kupus.

Pripremiti jednu praznu kantu od 20-30 litara pa redati naizmjenično svo povrće.

U drugoj posudi nasuti oko 10l hladne vode i u nju sipati 400ml esencije, manju šolju šećera, 500g soli i dvije vrećice po 5g vinobrana.

Sve dobro izmješati da se sjedini!

Tako izmješano sipati u kantu sa povrćem i dodati još vode (po potrebi).
Pritisnuti nećim teškim (tanjirem ili nesto sl.) da sve bude pod vodom, poklopiti poklopcem.

Ostaviti na hladnom mjestu najmanje 2-3 sedmice da stoji prije upotrebe.

Jako je ukusno i može se jesti gotovo uz svaku vrstu hrane i kao meze.

|
Recept je objavila/o: Sarajevo

Sastojci

Tursija za 20-30l posudu
-
zeleni paradajz
-
krastavci
-
paprike
-
karfiol
-
mrkva
-
kupus
10l
hladne vode
400ml
esencije
jedna
manja šolja šećera
500g
soli
5g
vinobrana
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013