Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Tunjevina u lisnatom tijestu

Tunjevina u lisnatom tijestu

Objavljeno 01.02.2010 u 09:35:20 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od riba, morskih plodova Jela od ribe Google+ account

Recept je pregledan: 18909 puta

Tunjevinu izvadite iz konzerve i ocjedite od ulja. Jaja tvrdo skuhajte...

Način pripreme

Tunjevinu izvadite iz konzerve i ocjedite od ulja.
Jaja tvrdo skuhajte.
U međuvremenu razvijte lisnato tijesto na debljinu oko 1,5 cm podjelite na dva djela.
Jednim djelom obložite dno posude za pečenje, preko njega stavite nadjev od izgnječene tunjevine, kuhanih jaja, soli, bibera i milerama.
Drugim djelom tijesta prekrijte nadjev, premažite tijesto žumancem i pecite u vreloj rerni oko 20 minuta.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Tunjevina u lisnatom tijestu
jedno
pakovanje lisnatog smrznutog tijesta
jedna
konzerva tunjevine
četiri
jaja
120ml
milerama
dva
žumanca
malo
soli
malo
bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013