Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Torta sijeno

Torta sijeno

Objavljeno 12.03.2010 u 20:44:33 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Google+ account

Recept je pregledan: 13363 puta

Premažite ga filom, pospite orasima i grožđicama koje ste prethodno...

Način pripreme

Umutiti jaja i šećer, dodati brašno i u većem plehu ispeći biskvit.
Biskvit pecite oko 25 minuta na temperaturi od 17o-18oC stepeni.


Fil
Umutiti jaja sa šećerom, dodati približno 5 kašika mlakog mlijeka i gustin (može i brasno). Preostalo mlijeko staviti da prokuha pa u njega istresti umućena jaja i skuhati kao puding.
Dok je još fil vruć umiješati maslac mikserom, uraditi fil i ostaviti da se ohladi.

Biskvit sjecite na kocke ili pravougaonike. Biskvit razdvajajte po debljini pa prvi red složite na tanjir u obliku kocke.
Premažite ga filom, pospite orasima i grožđicama koje ste prethodno potopili u rum.
Svaki slijedeći red po malo uvlačite prema sredini tako da na kraju kad tortu složite dobijete oblik piramide.

Kad je torta složena umutite bjelanjke u koje polagano sipate agdu od šecera i vode. Mutite dok se agda ne sjedini sa bjelanjcima i gotov snijeg nanesite na tortu.

|
Recept je objavila/o: munevera

Sastojci

Biskvit
osam
jaja
osam
kašika šećera
osam
kašika brašna
Fil od oraha i grožđica
100g
sjeckanih grožđica
100g
krupno mljevenih oraha potopljenih u rum
Fil
pet
žumanjaka
pet
kašika šećera
pet
kašika gustina ili brašna
500ml
mlijeka
40g
maslaca
Snijeg
pet
bjelanjaka
350g
šećera
50ml
vode
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013