Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Torta od krušaka

Torta od krušaka

Objavljeno 06.11.2009 u 12:38:12 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Google+ account

Recept je pregledan: 6690 puta

Bjelanca umutiti u čvrst snijeg sa 4 kašike hladne vode. U omekšali margarin dodati...

Način pripreme

Odvojiti bjelanca od žumanca. Bjelanca umutiti u ćvrst snijeg sa četiri kašike hladne vode.

U omekšali margarin dodati kakao, zatim šećer, žumanca, mrvu soli i umutiti mikserom.

Gustin i prašak za pecivo pomiješati sa brašnom pa dodati gore navedenoj smjesi i dalje miješati. Na kraju dodati umućeno bjelance i ručno pomiješati.

Masu uliti u namašćeni i pobrašnjeni kalup i tijesto peći na 180 stepeni oko 40 min.
pećeno tijesto hladno izvaditi iz kalupa pa razrezati na 2 dijela.

Kruške oguliti i što sitnije isjeckati, dodati šećer i ostaviti da popuste sok. Kuhati ih sa malo vode i gustinom dok ne postane gusto.

Za drugi fil umutiti slatko vrhnje.
Na jednu koru rasporediti fil od krušaka i posutu mućenim slatkim vrhnjem. Na to staviti drugu koru i premazati je preostalim umućenim slatkim vrhnjem.

Ukrasiti po želji.

|
Recept je objavila/o: suna

Sastojci

Biskvit
50g
margarina
tri
kašike kakaa
četiri
jaja
80g
šećera
50g
gustina
jedna
kesica praška za pecivo
Fil
500g
krušaka
osam
kašika šećera
pet
kašika gustina
100ml
vode
500ml
slatkog vrhnja
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013