Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Torta Havana

Torta Havana

Objavljeno 27.12.2009 u 20:26:09 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Google+ account

Recept je pregledan: 25462 puta

...jedan i drugi fil podijeliti na tri dijela...

Način pripreme

Napraviti biskvit od jaja, sećera, brašna, praška za pecivo i ulja.

U pola čaše vode otopiti želatin, staviti mlijeko i sećer da prokuhaju i u to sasuti želatin.
Kuhati desetak minuta i ostaviti potpuno da ohladi.

Kad se ohladi umutiti ga mikserom i sastaviti sa umućenim šlagom i spojiti u kremu.

Ljesnjake i keks sastaviti. I jedan i drugi fil podijeliti na tri dijela.

Na biskvit staviti red bijele kreme pa posuti keksom i lješnjacima. Isto ponoviti još dva puta.

|
Recept je objavila/o: munevera

Sastojci

Biskvit
tri
jaja
tri
kašike šećera
tri
kašike brašna
jedna
kašika ulja
jedna
mala kašikica praška za pecivo
Prvi fil
100g
proprženih i samljevenih lješnjaka
250g
samljevenog Jadro keksa(napolitanke)
Drugi fil
30g
želatina
pola
čaše vode
250g
šećera
dva
šlaga
1000ml
mlijeka
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013