Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Torta bomba

Torta bomba

Objavljeno 03.04.2010 u 21:11:59 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Google+ account

Recept je pregledan: 36515 puta

Preko biskvita staviti prvo tamni fil pa na njega svijetli i na kraju snijeg...

Način pripreme

Biskvit: umutiti jaja sa šećerom, dodati mljevene orahe ili lješnjake i brašno.
Biskvit peći u kalupu za torte ispod 200C stepeni otprilike oko 30 minuta.

Fil: umutiti žumanjke sa šećerom na pari, ili kad se umute presuti u teflon tavu malo ukuhati.
Mljeveni keks natopiti sokom od narandže i sastaviti sa orasima ili lješnjacima.
Posebno umutiti maslac, sva tri fila sastaviti i podijeliti na dva dijela.

U jedan dio staviti otopljenu čokoladu.

Preko biskvita staviti prvo tamni fil pa na njega svijetli i na kraju snijeg.

Priprema snijega: umutiti dobro bjelanjke u njih dodati malo zagrijan secer i sve dobro umutiti.

Staviti šećer za karamel da se istopi i dodavati ga umućenim bjelanjcima stalno muteći mikserom. Gotov snijeg staviti na tortu.

|
Recept je objavila/o: munevera_m

Sastojci

Biskvit
šest
jaja
100g
oraha ili lješnjaka
deset
kašika šećera
šest
kašika brašna
Fil
250g
maslaca
deset
kašika šećera
četiri
žumanjka
200g
oraha ili lješnjaka
300g
mljevenog keksa
-
sok od jedne narandže
100g
čokolade za kuhanje
Snijeg
četiri
bjelanjka
150g
šećera
200g
šećera za karamel
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013