Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Teletina ispod peke

Teletina ispod peke

Objavljeno 19.03.2010 u 11:26:42 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Janjetina, i teletina Google+ account

Recept je pregledan: 63526 puta

U međuvremenu naložiti vatru, dodati drva i ...

Način pripreme

Oprati krompir pa zatim oguliti. Polovice krompira staviti u okruglu tepsiju. Malo ga posoliti pa posuti uljem samo toliko da dobije sjajnu boju kada ga izmiješamo.
Teletinu malo nasoliti pa u komadima staviti preko krompira.
Ne stavljati ništa od začina osim soli!
U međuvremenu naložiti vatru, dodati drva i drveni ugalj pa sačekati da se stvori žar.
Na žar staviti podmetač, pa na njega tepsiju sa teletinom i onda poklopiti saćem.
Zagrnuti sa žarom i pustiti da se peče oko dva i pol sata.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Za 8-10 osoba
5kg
teletine sa kostima
3kg
krompira
tri
kašike ulja
malo
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
babonja (18.02.2013 23:40:28)
O, ljudi moji, samo kritikujete, a niko da napiše šta to ne valja, ili
da napiše svoj recept, pa da to isprobamo i ocjenimo ovdje. Najlakše je kritikovati! I šta onda......?
Pozdrav svima
jozo (13.01.2013 10:10:16)
Bez luka fijasko. Uz to,u receptu se objašnjava kako se vatra loži i stavlja podmetac na vatru,a slažem se i s tim da se krompir ne traba peči dugo koliko i teletina.
Eldar (06.04.2011 15:03:14) Brisi
Odlican recept, ne treba eksperimentisati sa dodatnim sastojcima jer ovo je ipak izvorni recept. Sigurno provjereno i odlicno!
roletar (02.04.2011 10:22:55)
Pokušajte napraviti na ovaj način i bičete nezadovoljni jer je recept totalni promašaj. Nema luka, nema vegete a krompir treba da se peče dva i po sata kao i teletina . gdje to ima ? Još nešto Pred kraj pečenja se doda par zrna riže da pokupi mas
bosanskikuhar (02.11.2010 10:07:53)
Posaljite i vi svoj recept.
Hvala
josee (02.11.2010 10:00:37)
nije bas da ide ovako ,postupak je posve drugaciji,ima nekih sitnica na koje nije obracena paznja ....

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013