Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Teleća punjena prsa u pikantnom umaku

Teleća punjena prsa u pikantnom umaku

Objavljeno 29.09.2010 u 19:18:46 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Janjetina, i teletina Sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 19260 puta

Kada omekne izvadite na tanjir za serviranje i prelijte slijedećim umakom...

Način pripreme

Isjecite teletinu u šnicle, posolite i ostavite da stoji.

Za to vrijeme izdinstajte na ulju jednu glavicu kupusa sa sjeckanim peršunom, jednom zelenom paprikom i biberom.
Posolite po ukusu.

Na svaku šniclu stavite kašiku fila, zavijte je u rolnu, obmotajte bijelim koncem i dinstajte na tihoj vatri.

Kada omekne izvadite na tanjir za serviranje i prelijte slijedećim umakom.
U masnoću u kojoj ste pržili šnicle, stavite jednu glavicu sitno sjeckanog crvenog luka da se isprži.
Dodajte jednu kašiku brašna da porumeni i na kraju crvene paprike i bibera po ukusu.
Nalijte toplom vodom, dodajte jednu čašu sosa od paradajza i ostavite da provri.
Neka krčka nekoliko minuta na tihoj vatri.

Posolite po ukusu, dodajte l00ml pavlake i prelijte njime šnicle {prethodno odmotajte konac).

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

teleća punjena prsa u pikantnom umaku
500g
teletine bez kosti
jedna
glavica kupusa
-
peršunov list
jedna
zelena paprika
malo
bibera
malo
soli
-
ulje
jedna
glavica crvenog luka
jedna
kašika brašna
150ml
sosa od paradajza
100ml
pavlake
malo
crvene paprike
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013