Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Stefani torta

Stefani torta

Objavljeno 23.12.2009 u 16:16:57 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Google+ account

Recept je pregledan: 20272 puta

Umutiti 8 žumanaca sa 250 grama šećera...

Način pripreme

Biskvit
Umutiti 8 žumanaca sa 250 grama šećera, tome dodati 80 grama mljevenih badema, 50 grama prezle, 20 grama brašna i na kraju snijeg od 8 bjelanaca.
Tijesto podijeliti u 3 dijela i peći posebno.
Peći na temperaturi oko 170C stepeni.

Nadjev
Umutiti 4 jaja, 6 kašika šećera i 140 grama omekšale čokolade.
Presuti u šerpu i kuhati na pari, mutiti dok se zgusne.

Kad se masa ohladi dodati 140 grama dobro umućenog putera.
Svaki list biskvita mazati nadjevom i odozgo i okolo istim mazati.

Odozgo posuti rendanom čokoladom.

|
Recept je objavila/o: suna

Sastojci

Biskvit
osam
jaja
250g
šećera
80g
mljevenih badema
50g
prezle
20g
brašna
Nadjev
četiri
jaja
šest
kašika šećera
140g
čokolade
140g
putera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013