Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Šnicle punjene rižom

Šnicle punjene rižom

Objavljeno 15.12.2009 u 11:28:58 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Junetina, i govedina Google+ account

Recept je pregledan: 6672 puta

Na svaku šniclu staviti kuhanu rižu, uviti...

Način pripreme

Isjeći što tanje šnicle i veće šnicle od junetine, izlupati, posolit, pobibreiti i ostaviti da odstoje.

Isjeckati crveni luk, malo ga propržiti, dodati šolju riže, uliti šolju vode i kuhati.

Na svaku šniclu staviti kuhanu rižu, uviti kao palačinak, vezati koncem i dinstati na umjerenoj vatri. Po potrebi dosipati vode dok šnicle omekšaju.

Gotove skonuti sa vatre, izvaditi ih, skinuti konac i sjeći na deblje kolutove.
Služiti uz razno povrće.

|
Recept je objavila/o: suna

Sastojci

šnicle punjene rižom
700g
junetine
tri
glavice crvenog luka
jedna
šolja riže
-
voda
malo
soli
malo
bibera
Razglednica

Slični recepti

Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013