Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Šiš ćevap

Šiš ćevap

Objavljeno 20.11.2009 u 14:10:35 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Janjetina, i teletina Google+ account

Recept je pregledan: 48386 puta

Nanizane štapiće složiti u lonac, posoliti, dodati zrna bibera, isjeckano lišće celera...

Način pripreme

Potrebno je imati 8 drvenih štapića dužine oko 15 cm.

Meso isjeći na veličinu većeg zalogaja. Luk isjeći na veće komade koji se ne razdvajaju. Na štapiće nizati naizmenično meso i luk, tako da meso bude na početku i na kraju.

Nanizane štapiće složiti u lonac, posoliti, dodati zrna bibera, isjeckano lišće celera i peršuna i mrkvu isječenu na kocke. Doliti hladne ili mlake vode da pokrije sve to.

Lonac staviti na jaču vatru, a kada provri smanjiti temperaturu i kuhati dok meso ne omekša.

Kad je gotovo, dodati crvene paprike.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

šiš čevap
800g
telećeg prošaranog mesa
500g
crvenog luka ( manje glavice )
malo
soli
-
biber u zrnu
150g
mrkve
malo
lista celera
malo
lista peršuna
malo
crvene paprike
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013