Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Savitak od goveđih ili junećih odrezaka

Savitak od goveđih ili junećih odrezaka

Objavljeno 15.03.2010 u 10:07:07 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Junetina, i govedina Mezetluci Google+ account

Recept je pregledan: 16974 puta

Zatim pospemo brašnom i na vrućem ih maslacu zažutimo...

Način pripreme

Odreske pažljivo istučemo, posolimo, pobiberimo i tanko premažemo senfom. Nadijevamo ih isjeckanim lukom i narezanim kiselim krastavcima.

Odreske počnemo uvijati s uže strane i spojimo ih kopčama za savitak ili ih povežemo poparenim koncem.

Zatim pospemo brašnom i na vrućem ih maslacu zažutimo sa svih strana, polijemo supom i dinstamo u zatvorenom loncu.
Tada ih izvadimo, stavimo na toplo, umak zgusnemo brašnom ili škrobom koji smo pomiješali s vodom, te začinimo.

Po želji možemo uz savitak pržiti jedan do dva paradajza, ili jednu krupno narezanu papriku, ili umak zgusnemo s kiselim vrhnjem.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Savitak od Goveđih ili junećih odrezaka
četiri
goveđa ili juneća odreska
dva
kisela krastavca
malo
soli
malo
bibera
-
senf
jedna
glavica crvenog luka
malo
brašna
50g
maslaca
supa
od mesne kocke
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013