Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Sarma u kiselom kupusu

Sarma u kiselom kupusu

Objavljeno 17.10.2009 u 10:55:47 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Dolme Junetina, i govedina Internacionalna jela Sa povrćem Od žitarica Meso Od povrća Google+ account

Recept je pregledan: 53929 puta

Pripremite listove kupusa za sarmu. Sameljite meso i crveni luk, začinite, dodajte rižu i 50 ml ulja...

Način pripreme

Pripremite listove kupusa za sarmu. Sameljite meso i crveni luk, dodajte rižu, so, biber, jaje i 50ml ulja. Dobro izmjesajte.

Sa tom smjesom punite listove kupusa i motajte ih u sarme. Poredajte u šerpu. Prekrite tanjirom da sarma ne bi plivala na povrsini.

Kuhajte lagano nekoliko sati. Ako je potrebno, dodajte u toku kuhanja jos vode. Kada je sarma skuhana, prije služenja rastopite maslac i začinite sarmu.
Prelijte kajmakom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Sarma u kiselom kupusu
400g
mljevene junetine
300g
riže
1000g
listova od kiselog kupusa
jedna
glavica luka crvenog
malo
bibera
malo
soli
jedno
jaje
50ml
ulja
malo
maslaca
malo
crvene paprike slatke
300ml
kajmaka ili pavlake
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
mostarka1212 (26.03.2012 01:16:15)
Danas sam po ovom receptu pravila sarmu i imam jedan prigovor - ovo je PREVISE rize na ovako malo mesa!

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013