Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Sarma od kelja

Sarma od kelja

Objavljeno 20.10.2009 u 11:28:10 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Dolme Junetina, i govedina Sa povrćem Od povrća Google+ account

Recept je pregledan: 22187 puta

Kelj poparite vrelom vodom...

Način pripreme

Kelj poparite vrelom vodom.

Mljevenu junetinu propržite i pomiješajte sa kajmakom i mileramom. Dodajte malo soli, bibera i crvene parike. U ocjeđene listove kelja umotajte smjesu koju ste napravili.

Pravite male, duguljaste sarme i poredajte ih u šerpu. Nalijte vode i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Sarma od kelja
500g
listova od kelja
300g
mljevene junetine
dvije
kašike kajmaka
100ml
milerama
malo
ulja
malo
soli
malo
bibera
malo
crvene paprike
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013