Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Šaran u umaku od piva

Šaran u umaku od piva

Objavljeno 27.11.2009 u 16:32:56 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od ribe Od riba, morskih plodova Google+ account

Recept je pregledan: 4570 puta

U pivo u kojem se kuhala riba umiješati paradajz pire...

Način pripreme

Šarana očistiti i narezati na četri odreska.
Na ulju propržiti nasjeckani luk, uliti pivo i na to poslagati odreske ribe koji su prethodno posoljeni i pobibereni. Na laganoj vatri kuhati oko petnaestak minuta.

U međuvremenu četiri kriške hljeba preliti uljem i peči u rerni. Zarudile izvaditi ih na pladanj i na njih poslagati odreske ribe. To čuvati na toplom.

U pivo u kojem se kuhala riba umiješati paradajz pire i nasjeckan peršunov list, a zatim dodati kiselo vrhnje.

Umak preliti preko ribe i odmah služiti.

|
Recept je objavila/o: suna

Sastojci

šaran u umaku od piva
1200g
šarana
jedna
glavica luka
250 ml
piva
jedna
kašika paradajz pirea
100ml
kiselog vrhnja
četiri
kriške hljeba
malo
peršunovog lista
malo
bibera
malo
soli
Razglednica

Slični recepti

Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013