Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Šaran s bijelim lukom

Šaran s bijelim lukom

Objavljeno 22.01.2010 u 10:57:58 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od ribe Od riba, morskih plodova Google+ account

Recept je pregledan: 13870 puta

...bijeli luk, peršunov i celerov list, dodajte biber, so i sok od limuna...

Način pripreme

Očišćenog šarana zasjecite na nekoliko mjesta. Sitno isjeckajte bijeli luk, peršunov i celerov list, dodajte biber, so i sok od limuna i sve dobro izmiješajte.

Šarana premažite uljem spolja i iznutra i pecite u zagrijanoj rerni na 250C stepeni oko 40 minuta.

Za vrijeme pečenja ribu povremeno prelivajte pripremljenom smjesom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

šaran s belim lukom
dva
šarana po 750
jedna
glavica bijelog luka
malo
ulja
jedan
limun (sok od limuna)
vezica
peršunova lista
vezica
celerova lista
malo
bibera
malo
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013